Szarvas

Új csomagolócentrumot adtak át Szarvason

Új csomagolócentrumot adtak át Szarvason

Átadták a Gallicoop Zrt. mintegy 1,69 milliárd forintból megépült új csomagolócentrumát a Szarvason. A fejlesztést 50 százalékban a kormány támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta.

A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló- és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket, a létesítményben 55 szakember dolgozik. Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány kiemelt célja a hazai élelmiszeripar főszereplőinek támogatása, piaci lehetőségeinek erősítése, ezért döntöttek a Gallicoop Zrt. 805 millió forintos támogatása mellett. A termék hozzáadott értékének növelése, a tevékenységi kör bővülése és a környezetvédelemre fektetett hangsúly együtt eredményezte, hogy a pulykahús előállításban ma a Gallicoop Magyarországon piacvezető és a legnagyobb pulykahús exportőr az országban.

 

Új csomagolócentrumot adtak át Szarvason

A Gallicoop Magyarországon piacvezető és a legnagyobb pulykahús exportőr az országban

 

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integráció  az országban, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől, a feldolgozásig és húskészítmények előállításáig és értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna pulykát vágnak le, Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt, hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékos, árbevétele 2017-ben 30,6 milliárd forint volt. A cégnél mintegy ezer embert foglalkoztatnak, a társüzemekkel együtt 1200-at.

 

MTI/T.D.