Szarvas

TOP-os forrásból indulnak fejlesztések Csabacsűdön

TOP-os forrásból indulnak fejlesztések Csabacsűdön

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 237 millió forintot nyert Csabacsűd, melyből gazdaságt, turisztikai és környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztést, valamint energetikai korszerűsítés valósul meg.

Molnár József polgármester a nyertes pályázatokról elmondta, hogy hármat konzorciumban nyújtottak be. A piac fejlesztése Békésszentandrással közösen valósul meg, és további két pályázat Békésszentandrással és Kondorossal összefogva valósul meg. A vízelvezetési problémák megoldását, valamint két energetikai korszerűsítést a település egymagában koordinál le. Önkormányzati forrásból kap szilárd burkolatot a Bacsó utca egy szakasza, ugyanakkor a Magyar Közút Zrt. kezelésében lévő főutca továbbra sem kerül felújításra.

 

TOP-os forrásból indulnak fejlesztések Csabacsűdön - forrás: newsjsag.hu

Molnár József és Dankó Béla megtekintette az energetiaki korszerűsítésre váró Napköziotthonos Konyháját

 

A piacot bővítik, míg a Napköziotthonos Konyháját hőszigetelik. Dankó Béla országgyűlési képviselő szerint a szarvasi járás jól szerepelt a TOP-os pályázatokban, összesen 13 milliárd forintot nyert el a válaszótkörzet. Kiemelte, hogy különösen a kistepelülések számára fontos az uniós forrás, hiszen a TOP figyelembe veszi a helyi igényeket.

 

/T.D.