Szarvas

Szarvason rendezett nemzetközi szemináriumot az ÁSZ

Szarvason rendezett nemzetközi szemináriumot az ÁSZ

Szarvason nyitották meg az Állami Számvevőszék által rendezett „Transzparencia és integritás a közszférában” című nemzetközi szemináriumot 2015. március 24-én.

Az Állami Számvevőszék 2015. március 24-27. között megrendezésre kerülő nemzetközi rendezvényét Szatmári János projektvezető köszöntője nyitotta. Ezt követően Dr. Pulay Gyula felügyeleti vezető előadását hallgathatták meg a résztvevők, akik gyakorlati feladatokon keresztül is betekintést nyerhettek az Állami Számvevőszék integritás felmérésének módszertanába és eredményeibe.  

A szakmai rendezvényen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke mutatta be a Számvevőszék szerepét a közpénzek védelmében és a korrupció elleni küzdelemben. HU Jiajun, a Kínai Számvevőszék sanghaji főigazgatója a „Az átlátható kormányzást megalapozó kommunikáció – a KínaiNépköztársaság Nemzeti Ellenőrző Hivatalának gyakorlata” témában tartott előadást a konferencián.

 

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

 

A szarvasi szakmai rendezvényen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke mutatta be a Számvevőszék szerepétA nap folyamán a szemináriumon résztvevő külföldi szakembereknek a kis csoportokban végrehajtott gyakorlati feladatok megoldásán keresztül alkalmuk nyílt megismerni egymás számvevőszékeinek feladatait, működését.

Az ötnapos szemináriumon a tavalyi évi rendezvényhez hasonlóan idén is mintegy húsz ország harminc számvevője vesz részt Albániától egészen Zimbabwéig. A szakértők elméleti és gyakorlati képzéseken keresztül ismerik meg a korrupció elleni küzdelem „magyar modelljét”, az Állami Számvevőszék integritás felmérésének módszertanát, elsajátíthatnak olyan innovatív kommunikációs eszközöket, amellyel hatékonyabban járulhatnak hozzá a közpénzügyi transzparencia fejlesztéséhez, ezáltal az integritás alapú közigazgatási kultúra megszilárdításához országaikban. 

 

ÁSZ/MCOnet