Szarvas

Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán ismét nemzeti konferencia volt

Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán ismét nemzeti konferencia volt

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán hatodik alkalommal került megrendezésre a Nyelv és értékőrzés a nemzetiségi oktatásban című konferencia, melyre Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ellátogatott.

A szakmai találkozó megnyitóján szlovák, román és német nemzetiségi képzést folytató pedagógusok és közéleti személyiség vettek részt - egyházak képviselői, politikusok, hivatalvezetők -, majd szekcióülés keretében folytatták a konferenciát. Kiss-Rigó László a felsőoktatási intézményt fenntartó, Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke a nap aktualitásáról beszélt, hogy az egyes nemzetiségekről elmondható, hogy a kereszténységgel való találkozásuk után sem kellett megtagadniuk a múltjukat.

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán hatodik alkalommal került megrendezésre a Nyelv és értékőrzés a nemzetiségi oktatásban című konferencia - forrás: teol.hu

 A Nyelv és értékőrzés a nemzetiségi oktatásban című konferencián részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is

 

Semjén Zsolt beszédében örömét fejezte ki, hogy a településen megvalósulhatott az egyházi felügyelet melletti nemzetiségi oktatás. A nemzetiségi szószólók köszöntése után három szekcióban üléseztek a résztvevők egy állófogadás adta szünet mellett, ahol személyes tapasztalataikat is megosztották egymással a régi és új ismerősök. 

 

/T.D.