Szarvas

Fejlesztik a szarvasi Szlovák Általános Iskolát

Fejlesztik a szarvasi Szlovák Általános Iskolát

Az Emmi 72 millió forinttal támogatja a szarvasi Szlovák Általános Iskolát: a tananyaghoz kapcsolódó, év közben többször átalakítható szabadulószobát alakítanak ki.

A kollégium nem használt tetőterében lévő négy szobából alakítanak ki két szabadulószobát. A tervek már készülnek, a diákok a következő tanévtől használhatják a szobákat. A feladatsorokat a tananyag alapján állítják össze. Az alsóbb évfolyamon még főként olvasási ismeretekkel lehet "kiszabadulni", felsőben már kifejezetten a tantárgyi számonkérés eszközei lesznek. A tervek szerint a 4-6 fős csoportoknak nem mondják meg előre, hogy mely tantárgyból kell készülniük, ezzel szeretnék ösztönözni a diákokat, hogy valamennyi tantárgy tanulására figyeljenek oda. 

 

A szarvasi Szlovák Általános Iskolában szabaduló szobát alakítanak ki a tananyaghoz kapcsolódóan

A Szlovák Általános Iskolában szabaduló szobát alakítanak ki a tananyaghoz kapcsolódóan

 

A tudás mellett a gyerekek szociális kompetenciái is fejleszthetőek így, hiszen a csapatnak együtt kell működnie a minél gyorsabb kiszabadulás érdekében. A Szlovák Általános Iskola a Szarvason lévő másik három általános iskolával is együttműködik, tervezik, hogy évfolyamonként 20-20 diákot meghívnak majd egy "kiszabadulós játékra". A szobák később tantárgyi vetélkedők alapjai is lehetnek. A 72 millió forintos támogatás egy részéből az úgynevezett projektoktatási módszert is szeretnék bevezetni az iskolában. Ennek az a lényege, hogy kiválasztanak egy-egy témát, amelyhez kapcsolódóan valamennyi tantárgy ismeretanyagát, a költeményektől kezdve a zenei műveken át a földrajzig és a fizikáig, megtanítanák a szaktanárok.

MTI/T.D.