Szarvas

Fejlesztett a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.

Fejlesztett a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt közel kétmilliárd forintból fejlesztette termelését. A projektnek köszönhetően a cég az IKEA egyik lámpacsaládjának kizárólagos gyártójává válik, illetve közel 200 új munkahelyet teremtenek.

 

A cég az emblematikus Szarvasi márkájú kávéfőző gépekből évente 130 ezer, míg lámpából 2 millió darabot gyárt, utóbbinak 70 százalékát exportálják a világ szinte valamennyi országába. A magyar tulajdonú vállalat 1996-ban kötött partnerségi megállapodást a svéd bútorkereskedő óriásvállalattal, az IKEA-val. A közelmúltban pályáztak a cég egyik lámpacsaládjának egyedüli gyártására, "amely az egyik legösszetettebb lámpa a kínálatban, mintegy 40 alkatrészből áll". A vállalat a beruházás során 4 ezer négyzetméter üzemterületet újított fel, amelyből 2500 négyzetméter termelési terület.

 

Közel kétmilliárd forintból fejlesztette termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt az IKEA egyik lámpacsaládjának kizárólagos gyártójává válik

 

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője szerint, az ilyen fejlesztések járultak hozzá, hogy tavaly a magyar gazdaság 4 százalékos növekedést tudott elérni. Babák Mihály polgármester úgy fogalmazott, a beruházás a térség népességmegtartó-erejét nagyban segíti, és a diplomások számára is vonzó jövőképet kínál. A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. Magyarország legnagyobb lámpa- és világítótest gyártó üzemévé vált, a lámpák előállításához szükséges műanyag-, fa-, és fém alkatrészek saját üzemeikben készülnek, emellett saját galvanizáló, valamint festő gyártósorokkal is rendelkeznek. 

 

MTI/T.D.