Szarvas

Digitális segítség a szarvasi álláskeresőknek

Digitális segítség a szarvasi álláskeresőknek

A Minden ami Szarvas elnevezésű szervezet a Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályával együttműködve akar segíteni a munkahelyet változtatni készülők, vagy álláskeresők számára.

A digitális segítség egy weboldal formájában valósult meg, melyet Litauszki Ádám, a Minden ami Szarvas weboldal fejlesztője mutatott be. Az oldalon a foglalkoztatási osztály heti rendszerességel frissíti az állásajánlatokat. Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának vezetője elmondta, egyre nehezebb jó munkaerőt találni, ezért fontos, hogy minél szélesebb körhöz eljussanak a munkáltatók állásajánlatai.

 

Digitális segítség a szarvasi álláskeresőknek - Fotó: Babák Zoltán

A bemutatott új oldalon folyamatosan frissítik az állásajánlatokat

 

Lovász György, a Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetője elmondta, számukra fontos szempont, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik elsősorban az internet segítségével tájékozódnak. Gaál Roland a Szarvasi Járási Hivatal hivatalvezetője hangsúlyozta, napjainkban négyszer több a betöltendő munkahelyek száma, mint az álláskeresőké éppen ezért meghatározó a foglalkoztatási párbeszéd új helyen történő megjelenése.

 

beol.hu