Szarvas

Az országos fenntarthatósági verseny döntője Szarvason lesz

Az országos fenntarthatósági verseny döntője Szarvason lesz
Országosan 20 arborétumban és botanikus kertben, 5-5 alkalommal rendeznek fenntarthatósági témájú lakossági rendezvényt, ahová várják a családokat. A rendezvénysorozat Szarvason indult és ott is zárul.

Szarvasi Arborétum,

Hazánk egyik legnagyobb arborétumából, a Szarvasi Arborétumból induló országos roadshow célja, hogy a családközpontú rendezvénysorozat az ország legnevesebb és legszebb arborétumaiban, botanikus kertjeiben eredeti természeti környezetben és a Futurobi világa címmel elindult online játék segítségével hívja fel a családok figyelmét a vízfogyasztással és -szennyezéssel, klímaváltozással, hulladékkezeléssel, a természetvédelemmel és az egészséges életmóddal kapcsolatos alapvető ismeretekre.

A Corvinus Egyetem Tájépítészeti karához tartozó Szarvasi Arborétum által indított program a Zöldbarátok fantázianevet kapta, mivel kiemelt cél, hogy a célcsoportot közelebb hozzuk a természethez, megismertessük velük annak szépségét, ugyanakkor törékenységét is.

A döntőre június 7-én a Szarvasi Arborétumban kerül sor, ahol minden helyszín nyertes családi csapata részt vehet a küzdelemben. Itt derül ki, hogy az ország melyik tájáról érkezett csapat a legjártasabb a fenntarthatóság témakörében. Az eredményhirdetés az esti órákban a Szarvasi Víziszínházban lesz.

-tk-