Szarvas

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. megmarad és további tervek is vannak Szarvason

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. megmarad és további tervek is vannak Szarvason

Még év elején lehetett hallani arról, hogy anyagi nehézségek miatt abbahagyja a kávéfőzők gyártását a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. Ezt a hírt a cégvezetés akkor meg is erősítette.

Sokakat megdöbbentett ez a hír, hiszen a vasipar évtizedeken át nagyon sokat adott a városnak: munkahelyet, megélhetést, lakótelepet és a termékei révén hírnevet. Az önkormányzatnak voltak elképzelései hogyan hasznosíthatnák az ingatlant a történtek után.

Most viszont pár napja kiderült, hogy a tervek szerint egy másik cég fogja átvenni a kávéfőzők gyártását. Azt még nem tudni, hogy a régi dolgozók megtarthatják-e a munkájukat.

 

A kávéfőzők gyártása tovább folytatódik

Egy másik cég fogja átvenni a kávéfőzők gyártását!

 

Szarvason az elmúlt évben javultak a körülmények. A helyi cégek és civil szervezetek sok pályázaton eredményesen szerepeltek, így volt lehetőségük felújításokat végezni a településen. Sokat javítottak a gyalogos közlekedésen, több intézmény épületére napkollektorok is felkerültek. Létrehoztak korszerű rendelőket. Felújították a Bethlen Gábor idősek otthonát a Tessedik Sámuel Múzeumot és a család – és jóléti központ is kezd megújulni. 

A mezőgazdasággal foglalkozó cégek közül is sokan nyertek támogatásokat, így Szarvason újra van vízügyi kutatóintézet, ahol kifejlesztettek egy új rizs fajtát. 

A fiatalok számára egy 18 lakásos épülettömb felújítása zajlik, ahol 2 évig ingyen lakhatnak. Gyerek születéskor van egy 50 ezer forintos támogatás valamint lakásépítéshez kedvezményesen lehet telket vásárolni. 

A település korszerűsítésére további tervek között szerepel még a kerékpárút meghosszabbítása, parkosítás, a Lengyel-palota energetikai korszerűsítése,a  ligeti pavilon felújítása, esetleg egy termelői piac létrehozása és az idegenforgalom fejlesztése is. A honvédelmi sportközpont kialakítása szintén hamarosan megkezdődik.

 

A település fejlesztése.

A település fejlesztése! 

A település sok erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy minél korszerűbb, fejlettebb és ezek által egy élhetőbb hely legyen. Igyekeznek több szolgáltatást és munkahelyet létrehozni. A jövő a fejlődés jegyében fog telni.