Szarvas

30 éves fennállását ünnepelte Szarvason a NOE

30 éves fennállását ünnepelte Szarvason a NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepséget Szarvason tartották, melyen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy 2018 a családok éve lesz.

A politikus mintegy ötezer meghívott vendég előtt arról beszélt, hogy minden család és gyermek nemzetmegtartó érték, és hogy a magyar kormány az európai szinten is jelentkező demográfiai válságot nem betelepítéssel, hanem a házasságkötések és a születések számának emelésével kívánja megoldani. Szólt a kormány családtámogatási intézkedéseiről, így a családi otthonteremtési kedvezményről, a reálbérek emeléséről, az ingyenes tankönyvekről és étkeztetésről.

 

30 éves fennállását ünnepelte Szarvason a NOE

 Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a NOE három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségén

 

Hangsúlyozta, hogy az erre fordított költségvetési keret jövőre nyolc százalékkal nő. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, reményei szerint jövőre a NOE-tagok kézhez tudják venni az új nagycsaládos kártyát, amely a jelenleginél több kedvezményt ad és többen fogadják majd el. Felidézte, hogy tavaly a kormány az éves támogatáson felül 300 millió forintos extra támogatást szavazott meg a NOE-nak. A NOE az elmúlt három évtizedben mintegy 28 városban szervezett találkozót, amelyeken több mint százezer ember vett részt. 

 

/T.D.