Szarvas

17. alkalommal szerveznek Szarvason Szilvanapokat

17. alkalommal szerveznek Szarvason Szilvanapokat

A szarvasi Szilvanap a hagyományok jegyében vonultatja fel a Nagyanyáink receptje alapján készült szilvás ételeket, italokat - szilvásgombóc, szilvalekvár, aszalt szilva, cibere, szilvalekváros derelye, házi főzésű szilvapálinka.

Szarvasi Szilvanapok 2014, gasztronómia, rendezvény
A városban 1998. óta szervezik és rendezik meg a Szilvanapokat. Az idei rendezvén helyszíne az Erzsébet-liget, az ünnepi felvonulás a Szarvasi Vízi Színháztól indul.  A gasztronómiai programok mellett több helyszínen neves fellépők szórakoztatják a vásári forgatagban elfáradt vendégeket.


Szarvas Város 2014-ben felújított utcájában, a Vajda Péter utcában, a rendezvény központjában, a Tessedik Sámuel Múzeum előtti téren speciális, bemutatókra tervezett, több oldalról nyitott faházakban lesznek majd megtalálhatók a Szarvasi Járási Hivatal kormánytisztviselői, és ott várják az érdeklődőket 2014. szeptember 12-én 17 és 19 óra, valamint szeptember 13-án 10 és 16 óra közötti időszakban. A Hivatal faházát meglátogató állampolgároknak apró, szilvás csemegével is kedveskednek a járási hivatal vezetői és dolgozói.

 

-csa-